Vintage-caravans bij Sarlat: kamperen in jaren ’50-sfeer

Airstream Vintage Vacations in Dordogne: kamperen in vintage-caravans. Bijvoorbeeld in deze Airstream Safari uit 1959.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Dordogne-Périgord: retro kamperen in classic caravan

Op een landgoed in Baran bij Castels, tussen Saint-Cyprien en Sarlat in het hart van de Périgord Noir, staan 3 originele vintage-caravans te wachten op avontuurlijke bezoekers.

De klassieke kampeerwagens hebben al heel wat vakanties doorstaan, want ze werden al in de jaren ’40 en ’50 van de vorige eeuw gefabriceerd in Frankrijk en de Verenigde Staten. De classics zijn volledig gerenoveerd en retro ingericht met meubels uit die tijd.

De oudste: Spartanette uit 1948

De oudste caravan is een Amerikaanse Spartanette uit 1948, die door initiatiefnemer Olivier de Gallois is uitgerust met een eethoek, een keuken, een slaapkamer met een tweepersoonsbed van 140×200 en een toilet met een wastafel. En dat alles in een ruimte met een lengte van 7,20 meter.

Spartanette uit 1948.

De kleinste: Notin Résidence

Uit 1958 dateert de Franse Notin Résidence, die met 4,80 meter de kleinste van de drie is. Er is een woonkamer, keuken en een toilet met wastafel. Slapen gebeurt op twee eenpersoonsbedbanken in de kamer. Voor beide accommodaties geldt: douchen kan in een moderne gelegenheid bij het gemeenschappelijke zwembad van 7 bij 15 meter.

Notin Résidence uit 1958.

De meest luxueuze: Airstream Safari

De Airstream Safari uit 1959 (zie ook de foto bovenin) is een typisch hoogglanzende Amerikaanse classic; de meest luxueuze caravan op het terrein. De caravan is 7,20 meter lang en heeft een eethoek, een keuken, een slaapkamer met 2 lits jumeaux van 80×200 en een toilet met wastafel. In de badkamer van deze Amerikaan is tevens een douche ingebouwd.

Ook het interieur is uit de jaren ’40 en ’50.
De vintage-caravans staan in het fraaie privépark van Olivier de Gallois nabij Beynac.
Zwembad en kleedgebouw waar je gratis gebruik van kunt maken.
Belvilla groot

Maximaal 2 personen per caravan

Alle caravans zijn officieel gemaakt voor 4 personen. Olivier de Gallois verhuurt ze echter aan maximaal 2 personen per kampeerwagen, zodat de gasten altijd voldoende ruimte en comfort hebben. De vintage-caravans zijn te huur van medio mei tot medio september. Het tarief begint bij 65 euro per nacht voor een caravan voor 2 personen (bij een verblijf van 3 nachten en langer in het laagseizoen).

Contact: Airstream Vintage Vacations – Olivier de Gallois. Tel. +33 (0)6 72 20 07 11.

Airstream Vintage Vacations

Verhuur van vintage-caravans
24220 Castels
Tel. +33 (0)6 72 20 07 11

Vintage-caravans bij Sarlat: kamperen in jaren '50-sfeer