Périgord:
gastronomie,
streek­producten
en wijn

Dordogne Magazine - gravatar

Wie Dordogne zegt, zegt lekker eten en drinken. De streek is beroemd om haar streekproducten en vele uitstekende restaurants. En met de wijnen van Bergerac en Monbazillac spreekt de Périgord ook vinologisch een duchtig woordje mee.
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

ACTUEEL  Volg het nieuws op de voet

dordogne-perigord-lo-gorissado-saint-andre-d-allas-kookworkshop-thierry-bardet

Doe gek met eend, samen met Thierry Bardet…

Dordogne Magazine is te gast op camping Lo Gorissado in Saint André-d’Allas bij Sarlat-la-Canéda. Chef-kok Thierry Bardet trakteert ons daar op een spannende kookworkshop met eend, afgesloten door een heerlijke lunch.

Dordogne Perigord: Michelin-restaurants - Moulin d’Abbaye in Brantôme. Chef: Loic Lecoin

Michelin 2017: 2 nieuwe sterrenrestaurants in Périgord

De Dordogne is met tien restaurants vertegenwoordigd in de Michelingids 2017. Le Moulin d’Abbaye in Brantôme en L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu ontvingen hun eerste ster. La Table du Pouyard in Champcevinel raakte zijn ster kwijt.

Dordogne Perigord: Bib Gourman restaurants La Table de Leo in Saint-Avit-Senieur

Périgord: Bib Gourmand-restaurants in Dordogne

Dordogne heeft er in 2017 drie nieuwe ‘Bib Gourmand’-restaurants bij. Met het predikaat Bib Gourmand beloont Michelin kwaliteitsgerichte eetgelegenheden die hun gasten voor maximaal € 37,- een uitstekend driegangenmenu serveren.

Dordogne Perigord Bergerac route des vins1

De 4 smakelijkste routes van de Dordogne

Vier streekproducten van de Périgord hebben een eigen route door de streek. Er zijn speciale routes voor walnoten, foie gras, appels (pommes du Limousin) en de wijnen van Bergerac en Monbazillac.

Chateau les Merles - Mouleydier Dordogne - Jan van Grinsven

Het leven is goed op Château les Merles

Op ‘Château les Merles golf hotel restaurant’ in Mouleydier bij Bergerac komt al het moois van de Dordogne samen: een 9-holesgolfbaan, 4-sterrenhotel, luxe villa’s en een toprestaurant.

SPECIAL  Dit mag je niet missen:

Belvilla groot

NÓG MEER DORDOGNE...

  Bergerac Quai Cyrano Office de Tourisme Maison des Vins Cloitre des Recolettes 1 2

  Naar Bergerac? Dan éérst naar Quai Cyrano

  ‘Quai Cyrano’ is de nieuwste toeristische attractie van Bergerac. Het monumentale Cloître des Récollets is omgetoverd tot een bruisend interactief informatie- en belevingscentrum over de historie, cultuur en wijnen van de streek.

  ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

  Périgord: gastronomie, streek­producten en wijn

  Wie Dordogne zegt, zegt lekker eten en drinken. De streek is beroemd om haar streekproducten en vele uitstekende restaurants. En met de wijnen van Bergerac en Monbazillac spreekt de Périgord ook vinologisch een duchtig woordje mee.
  Dordogne-Perigord - Michelin restaurants - La Gentilhommière restaurant Étincelles in Sainte-Sabine-Born Bergerac 3B

  Michelin deelt 9 sterren uit in Dordogne

  In Dordogne blijft het aantal restaurants met 1 Michelin-ster ook in 2019 steken op negen. ‘Un Parfum de Gourmandise’ in Périgueux debuteert in de sterrenlijst. ‘Restaurant du Château’ van Château des Reynats (voorheen ‘L’Oison’) in Chancelade leverde zijn ster in.

  Dordogne-Perigord-truffels-marche-truffes-truffle markets-truffelmarkten

  Truffel­liefhebbers slaan hun slag

  De truffelmarkt op 26 november 2018 in Sainte-Alvère was het startsein voor het nieuwe truffelseizoen in Dordogne. Truffelmarkten zijn er tot begin maart ook in Bergerac, Brantôme, Excideuil, Périgueux, Ribérac, Saint-Astier, Saint-Geniès, Sarlat, Sorges, Terrasson en Thiviers.

  Dordogne culinaire rondreis Jolande Vos en Petri Houweling2

  Culinaire ontdekkingsreis door wijnstreek Bergerac

  Trek in een volle week genieten van de culinaire geneugten van de Dordogne? Ga dan in september met vinologen Jolande Vos en Petri Houweling mee op culinaire ontdekkingsreis door de wijnstreek Bergerac.

  Dordogne Perigord - restaurants met Michelinster: Le-Moulin-du-Roc in Champagnac-de-Belair

  Dordogne één Michelin-ster armer

  In de 2018-editie van de Michelingids is Dordogne vertegenwoordigd met negen sterrenrestaurants, één minder dan in 2017. L’Imaginaire in Terrasson-Lavilledieu leverde zijn ster in na het vertrek van chef-kok François Adamski.

  Dordogne-Perigord-Concours-de-Bordeaux-Vins-Acquitaine jury

  Dordogne-wijnen met ‘goud’ terug uit Bordeaux

  De wijnen uit de Dordogne vinden steeds meer weerklank bij de kenners. Tijdens het Concours de Bordeaux-Vins d’Aquitaine 2017 werden 28 inzendingen uit de Périgord bekroond met een gouden medaille.

  SPECIAL   Dit mag je niet missen:

  Belvilla groot

  NÓG MEER DORDOGNE...