Wie is het mooiste van het land…?

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen
Drone-opname van Domme. In het midden het bastion en hotel-restaurant L’Esplanade, waar je geniet van een prachtig uitzicht over de Dordogne-vallei.

Domme, Monpazier en La Roque Gageac in top 20 van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’

Wie Domme het mooiste dorp van de Périgord vindt, of zelfs van Frankrijk, staat zeker niet alleen. The Telegraph is namelijk dezelfde mening toegedaan. De online versie van de Engelse krant prijst het authentieke middeleeuwse karakter van de bastide en vooral het bastion boven de Dordogne met het iconische uitzicht over de vallei.

Domme is overigens niet het enige dorp in de Périgord dat zich in de waardering van de Britten mag verheugen. In hun top 20 van mooiste dorpen van Frankrijk liggen er maar liefst drie in de Dordogne. Naast Domme (op nummer 1) zijn dat de bastide Monpazier (11e) en La Roque-Gageac (14e) aan de Dordogne, met zijn prachtige aanblik vanaf de rivier.

Tweede en derde in de verre van officiële en objectieve ranglijst van The Telegraph staan het havenstadje Barfleur en Beuvron-en-Auge, beide in Normandië. Andere bekende namen in de Britse top 20 zijn Eguisheim in de Elzas, Gordes (Vaucluse), Najac (Aveyron), Rochefort en Terre (Bretagne) en Roussillon (Vaucluse).

Nóg een lijstje, nu met Trémolat

The Telegraph is dol op lijstjes, zo blijkt. De krant heeft ook een ranglijst opgesteld van ‘plekken in Frankrijk die je nooit zou bezoeken, maar dat wel verdienen’. Trémolat aan de Dordogne prijkt daarin op de 16e plek. Deze top 20 wordt aangevoerd door Figeac in Languedoc. 

The Telegraph over Trémolat:
“Een klein, maar perfect bewaard goudstenen dorp in de lagere Dordogne-vallei. Ideaal voor lounging, lange wandelingen door het Franse landschap, gourmet dining en truffeljachten. Le Vieux Logis kan alles voor je regelen: van trips naar de lokale markt om truffels te kopen tot truffeljachten met een plaatselijke truffeljager en zijn hond.”

Trémolat (foto Office de Tourisme de Trémolat).
Belvilla groot
Wie is het mooiste van het land...?