Vézère-vallei paradijs voor mountainbikers

24 bewegwijzerde VTT-parcoursen tussen Montignac en Le Bugue

Rond de Vézère, globaal tussen Montignac en Le Bugue, is een lustoord voor mountainbikers ontwikkeld. L’espace VTT-FFC Lascaux vallée Dordogne, zoals het wielerparadijs voluit heet, kent 24 bewegwijzerde parcoursen met een totale lengte van 565 kilometer. De moeilijkheidsgraad van de trajecten wordt aangegeven met de kleuren groen (makkelijk), blauw (normaal), rood (moeilijk) en zwart (heel moeilijk), vergelijkbaar met het systeem op de pistes in wintersportgebieden.

Startpunten in gemeenten

Liefhebbers van de VTT (vélo tout terrain) kunnen in de geaccidenteerde Périgord Noir aan de slag op 4 groene routes van bij elkaar 25 kilometer; op 5 blauwe met een totaal van 79 kilometer; op 11 rode met een totale lengte van 257 kilometer en op 4 zwarte met een totaal van 179 kilometer.

De belangrijkste startpunten liggen in Montignac, Saint-Léon sur Vézère, Le Bugue, Les Eyzies, Rouffignac-Saint-Cernin, Salignac-Eyvigues en Carlux. In deze gemeenten vinden mountainbikers parkeergelegenheid en borden met algemene informatie over de routes. 

Trial-parcours in Saint-Léon sur Vézère

Eerst even ‘proefbiken’? In het centrum van Saint-Léon sur Vézère is een trial-parcours uitgezet. Dit is tevens het vertrekpunt van parcours 13.

Rond de Vézère is 565 kilometer aan mountainbike-routes uitgezet.

Gedetailleerde info over de parcoursen met o.a. routes, afstanden en klim-indicaties vind je op de site van La Fédération Française de Cyclisme.

óók interessant:

óók interessant: