Privacybeleid en cookies

Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2018.

In deze privacyverklaring van Dordogne Magazine beschrijven we hoe wij met jouw persoonlijke gegevens omgaan die op deze website worden verzameld.

Wij leggen uit hoe we jouw gegevens verzamelen en bewaren en ook waarom we dat doen. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je van die rechten gebruik kunt maken. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Inhoudsopgave:

1. Dordogne Magazine
2. Doel gegevensverwerking
3. Ontvangers
4. Opslagperiode
5. Delen met derden
6. Beveiliging
7. Jouw rechten
8. Cookies

1. Over Dordogne Magazine

Dordogne Magazine is een online nieuws- en informatiemagazine over de Dordogne. In artikelen informeert de website geïnteresseerde bezoekers over de verschillende toeristische, culturele, historische, economische en sportieve aspecten van deze populaire vakantiestreek.

Dordogne Magazine is een samenwerking van journalisten John de Graaff en Frits Overeijnder.

Het e-mailadres is: info@dordognemagazine.nl

John de Graaff
Weegbreegaarde 1
2803 TH Gouda

Frits Overeijnder
Argonautenrede 17
2725 GA Zoetermeer

Frits Overeijnder is de Functionaris Gegevensbescherming van Dordogne Magazine. Hij is te bereiken via info@dordognemagazine.nl.

2. Waarom we persoonsgegevens verwerken en bewaren

Dordogne Magazine verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Het versturen van nieuwsbrieven. Dordogne Magazine verstuurt enkele keren per jaar nieuwsbrieven via e-mail. Om je de nieuwsbrief te kunnen toesturen, vragen we je naam en e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde aanmeldformulier op de website.

Contact opnemen. Jouw gegevens worden verzameld en verwerkt als je contact met ons opneemt via de website. In het contactformulier vragen we naar je naam en e-mailadres, zodat wij op jouw vraag of bericht kunnen reageren. Om een vraag te kunnen beantwoorden, aan een verzoek te kunnen voldoen of om een specifieke dienst te kunnen bieden, zoals het plaatsen van advertenties op de website, kunnen we je eventueel ook per e-mail of telefonisch verzoeken om ons aanvullende gegevens te verstrekken, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, BTW-nummer en bankrekeningnummer.

Analyses en statistieken. Voor het analyseren van het websitebezoek en de voorkeuren van bezoekers maken we gebruik van speciale analysesoftware. Jouw gegevens worden hierin volledig anoniem verwerkt en zijn dus niet naar jou te herleiden.

3. Wie ontvangen je persoonsgegevens?

De gegevens die Dordogne Magazine via de website ontvangt, worden verwerkt en bewaard door de websitebeheerders (zie boven) en daarnaast door:

Webhoster
De website en het e-mailverkeer van Dordogne Magazine worden gehost bij een betrouwbaar Nederlands hostingbedrijf. Gegevens die je achterlaat op de website worden opgeslagen op de Nederlandse servers van deze webhoster. Bijvoorbeeld als jij contact opneemt via het contactformulier of via e-mail.

Nieuwsbrief-applicatie
De nieuwsbrieven worden verzonden via een speciale nieuwsbrief-applicatie binnen de website. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, worden jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde abonneelijst binnen de applicatie.

Analyse-software
Websitestatistieken en surfgedrag worden anoniem bijgehouden en bewaard in speciale analyse-software. Je persoonlijke gegevens zijn daarin voor niemand zichtbaar en achterhaalbaar.

4. Hoe lang worden je persoonsgegevens bewaard?

Dordogne Magazine bewaart jouw gegevens nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van de activiteiten waarvoor je je gegevens hebt verstrekt, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Nieuwsbrieven. Jouw gegevens voor het toesturen van nieuwsbrieven worden voor onbepaalde tijd bewaard. Je kunt je echter op elk moment voor de nieuwsbrief laten uitschrijven. Je gegevens worden dan automatisch verwijderd.

Contact opnemen. Wanneer je contact met ons opneemt via het contactformulier op de website of per e-mail, worden je de gegevens die je meestuurt opgeslagen op de mailserver. De gegevens worden maximaal 2 jaar bewaard. Als je wilt, kun je je gegevens echter op elk moment tussentijds laten wijzigen of verwijderen.

Analyse. Voor het bijhouden van statistieken en analyses van surfgedrag worden geen persoonlijke gegevens gebruikt en bewaard. Alleen de anonieme statistieken en analyses worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen de analyse-software.

5. Delen met derden

Dordogne Magazine verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Dordogne Magazine blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

6. Beveiliging

Dordogne Magazine neemt de bescherming van jouw gegevens serieus. Van jouw persoonsgegevens worden geen fysieke kopieen gemaakt. Je gegevens worden uitsluitend beheerd in de genoemde systemen en software. Deze zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord die alleen bij de beheerders van de website bekend zijn.

De website wordt tegen data-inbreuk beschermd door beveiligingssoftware van gespecialiseerde betrouwbare softwareleveranciers. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk ook zelf vergrendeld met een wachtwoord dat alleen bekend is bij de website-beheerders. Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Bij data-inbreuk brengen we je daarvan direct na ontdekking per e-mail op de hoogte. Uiteraard nemen we ook passende maatregelen om inbreuk in het vervolg te voorkomen.

7. Gegevens inzien, aanpassen, anonimiseren verwijderen of overdragen

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die Dordogne Magazine van jou bewaart, te laten corrigeren, anonimiseren of verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Dordogne Magazine en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om jouw persoonsgegevens waarover wij beschikken naar jou of een andere door jou genoemde organisatie, door te sturen.

Je kunt een verzoek om inzage, wijziging, anonimisering, verwijdering of overdracht indienen via de speciale formulieren op je persoonlijke privacy-pagina. > naar je persoonlijke privacy-pagina.

Je kunt je verzoek ook sturen naar info@dordognemagazine.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek echt door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken, op jouw verzoek.

Wij maken je ook attent op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

8. Cookies of vergelijkbare technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Dordogne Magazine gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden, zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Op je persoonlijke privacy-pagina kun je zien welke cookies de website opslaat. Ook kun je daar je cookie-instellingen aanpassen of cookies helemaal blokkeren.

Privacybeleid en cookies

Deze privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 1 november 2018.

In deze privacyverklaring van Dordogne Magazine beschrijven we hoe wij met jouw persoonlijke gegevens omgaan die op deze website worden verzameld.

Wij leggen uit hoe we jouw gegevens verzamelen en bewaren en ook waarom we dat doen. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je van die rechten gebruik kunt maken. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

Inhoudsopgave:

1. Dordogne Magazine
2. Doel gegevensverwerking
3. Ontvangers
4. Opslagperiode
5. Delen met derden
6. Beveiliging
7. Jouw rechten
8. Cookies

1. Over Dordogne Magazine

Dordogne Magazine is een online nieuws- en informatiemagazine over de Dordogne. In artikelen informeert de website geïnteresseerde bezoekers over de verschillende toeristische, culturele, historische, economische en sportieve aspecten van deze populaire vakantiestreek.

Dordogne Magazine is een samenwerking van journalisten John de Graaff en Frits Overeijnder.

Het e-mailadres is: info@dordognemagazine.nl

John de Graaff
Weegbreegaarde 1
2803 TH Gouda

Frits Overeijnder
Argonautenrede 17
2725 GA Zoetermeer

Frits Overeijnder is de Functionaris Gegevensbescherming van Dordogne Magazine. Hij is te bereiken via info@dordognemagazine.nl.

2. Waarom we persoonsgegevens verwerken en bewaren

Dordogne Magazine verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

Het versturen van nieuwsbrieven. Dordogne Magazine verstuurt enkele keren per jaar nieuwsbrieven via e-mail. Om je de nieuwsbrief te kunnen toesturen, vragen we je naam en e-mailadres in te vullen in het daarvoor bestemde aanmeldformulier op de website.

Contact opnemen. Jouw gegevens worden verzameld en verwerkt als je contact met ons opneemt via de website. In het contactformulier vragen we naar je naam en e-mailadres, zodat wij op jouw vraag of bericht kunnen reageren. Om een vraag te kunnen beantwoorden, aan een verzoek te kunnen voldoen of om een specifieke dienst te kunnen bieden, zoals het plaatsen van advertenties op de website, kunnen we je eventueel ook per e-mail of telefonisch verzoeken om ons aanvullende gegevens te verstrekken, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, BTW-nummer en bankrekeningnummer.

Analyses en statistieken. Voor het analyseren van het websitebezoek en de voorkeuren van bezoekers maken we gebruik van speciale analysesoftware. Jouw gegevens worden hierin volledig anoniem verwerkt en zijn dus niet naar jou te herleiden.

3. Wie ontvangen je persoonsgegevens?

De gegevens die Dordogne Magazine via de website ontvangt, worden verwerkt en bewaard door de websitebeheerders (zie boven) en daarnaast door:

Webhoster
De website en het e-mailverkeer van Dordogne Magazine worden gehost bij een betrouwbaar Nederlands hostingbedrijf. Gegevens die je achterlaat op de website worden opgeslagen op de Nederlandse servers van deze webhoster. Bijvoorbeeld als jij contact opneemt via het contactformulier of via e-mail.

Nieuwsbrief-applicatie
De nieuwsbrieven worden verzonden via een speciale nieuwsbrief-applicatie binnen de website. Wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief, worden jouw e-mailadres en voornaam automatisch opgeslagen in de daarvoor bestemde abonneelijst binnen de applicatie.

Analyse-software
Websitestatistieken en surfgedrag worden anoniem bijgehouden en bewaard in speciale analyse-software. Je persoonlijke gegevens zijn daarin voor niemand zichtbaar en achterhaalbaar.

4. Hoe lang worden je persoonsgegevens bewaard?

Dordogne Magazine bewaart jouw gegevens nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van de activiteiten waarvoor je je gegevens hebt verstrekt, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

Nieuwsbrieven. Jouw gegevens voor het toesturen van nieuwsbrieven worden voor onbepaalde tijd bewaard. Je kunt je echter op elk moment voor de nieuwsbrief laten uitschrijven. Je gegevens worden dan automatisch verwijderd.

Contact opnemen. Wanneer je contact met ons opneemt via het contactformulier op de website of per e-mail, worden je de gegevens die je meestuurt opgeslagen op de mailserver. De gegevens worden maximaal 2 jaar bewaard. Als je wilt, kun je je gegevens echter op elk moment tussentijds laten wijzigen of verwijderen.

Analyse. Voor het bijhouden van statistieken en analyses van surfgedrag worden geen persoonlijke gegevens gebruikt en bewaard. Alleen de anonieme statistieken en analyses worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen de analyse-software.

5. Delen met derden

Dordogne Magazine verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Dordogne Magazine blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

6. Beveiliging

Dordogne Magazine neemt de bescherming van jouw gegevens serieus. Van jouw persoonsgegevens worden geen fysieke kopieen gemaakt. Je gegevens worden uitsluitend beheerd in de genoemde systemen en software. Deze zijn alleen toegankelijk via bovenstaande software en zijn beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord die alleen bij de beheerders van de website bekend zijn.

De website wordt tegen data-inbreuk beschermd door beveiligingssoftware van gespecialiseerde betrouwbare softwareleveranciers. De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk ook zelf vergrendeld met een wachtwoord dat alleen bekend is bij de website-beheerders. Het aantal apparaten dat toegang heeft tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

Bij data-inbreuk brengen we je daarvan direct na ontdekking per e-mail op de hoogte. Uiteraard nemen we ook passende maatregelen om inbreuk in het vervolg te voorkomen.

7. Gegevens inzien, aanpassen, anonimiseren verwijderen of overdragen

Je hebt het recht om de persoonsgegevens die Dordogne Magazine van jou bewaart, te laten corrigeren, anonimiseren of verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Dordogne Magazine en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om jouw persoonsgegevens waarover wij beschikken naar jou of een andere door jou genoemde organisatie, door te sturen.

Je kunt een verzoek om inzage, wijziging, anonimisering, verwijdering of overdracht indienen via de speciale formulieren op je persoonlijke privacy-pagina. > naar je persoonlijke privacy-pagina.

Je kunt je verzoek ook sturen naar info@dordognemagazine.nl.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek echt door jou is gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken, op jouw verzoek.

Wij maken je ook attent op de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

8. Cookies of vergelijkbare technieken

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Dordogne Magazine gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden, zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Op je persoonlijke privacy-pagina kun je zien welke cookies de website opslaat. Ook kun je daar je cookie-instellingen aanpassen of cookies helemaal blokkeren.