‘Theater van de prehistorie’

Guillaume Colombo: 'Het unieke gevoel dat ze een grot ontdekken'
ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen

Lascaux 4-directeur Guillaume Colombo: ‘Een unieke ervaring bieden’

Guillaume Colombo is een gelukkig mens. Met de opening van Lascaux 4 (IV) bij Montignac kan de jonge directeur eindelijk laten zien dat de Périgord nóg meer moois onder de grond heeft te bieden. ,,We kunnen mensen nu een unieke ervaring bieden”, stelt Colombo in een exclusief vraaggesprek met Dordogne Magazine, rond de opening van het bijzondere belevingscentrum in de vallei van de Vézère.

‘Het moet iets zijn van wauw!’

Het bezoeken van Lascaux IV is veel meer dan een wandeling door een museum, zo stelt Colombo. ,,We willen de bezoekers het unieke gevoel geven, dat ze een grot ontdekken. Ja, in feite net zoals de vier Franse jongens in 1940, toen die als eersten de originele grot van Lascaux zagen. Het moet iets zijn van wauw!”

Veel verder dan Lascaux 2

Dit ‘theater van de prehistorie’, zoals Colombo het ‘Centre International de l’Art Pariétal Montignac-Lascaux’ omschrijft, wil bezoekers met alle mogelijke moderne middelen, zoals 3D-film, laten zien hoe onze voorouders werkten. “Het gaat wel om het begin van de moderne mens, die zo’n 40.000 jaar geleden voor het eerst in de vallei van de Vézère verscheen. Wij willen laten zien hoe we zijn geworden zoals we zijn. Natuurlijk, Lascaux 2 was een mooie replica, maar 4 gaat veel verder.” 

… ‘het gaat wel om het begin van de moderne mens’ …
… ‘de bezoekers iets heel speciaals laten meemaken’ …

Nieuw publiek naar Dordogne trekken

Lascaux 4 zal ook veel meer en vooral nieuw publiek naar de populaire Franse regio trekken, aldus de directeur. Naar verwachting komen er  jaarlijks 400.000 bezoekers op af, uit binnen- en buitenland. “Het zal de Dordogne heel veel brengen, zeker ook toeristisch gezien. Wij kunnen met Lascaux 4 alleen doen wat we willen doen: de bezoekers iets heel speciaals laten meemaken.”

> Lees ook alles over de opening van het prehistorische belevingscentrum Lascaux 4.

Update: op 31 maart 2017 maakte Guillaume Colombo bekend dat hij met onmiddellijke ingang vertrekt als directeur van Lascaux namens Sémitour Périgord, om zich aan een ‘nieuw professioneel avontuur’ te wagen. Onder zijn leiding verwelkomde Lascaux 4 in de eerste drie maanden na de opening in december 2016 ca. 75.000 bezoekers.  

Belvilla groot